Saturday, August 18, 2007

a midnight summer dream.


mi-am uitat directia si am inceput sa ma invart in cerc. mi-am lepadat dorintele si m-am supus sortii. mi-am abolit sentimentele si a incetat sa mai imi pese.

am murit. in fiecare zi cate un pik. in fiecare zi la fel. pana cand si asta a devenit trivial. pana cand si moartea nu mai insemna nimic. decat o rutina. spala.clateste.repeta.

trebuie sa te adaptezi cand esti prins.trebuie sa iti creezi o realitate destul de veridica pentru a o putea accepta. destul de slaba pentru a nu o lua in serios. destul cat sa nu innebunesti. in timp ce un colt ascuns al mintii cauta.cauta o scapare.

cuvintele te pot salva mi-a zis. sentimentele te pot salva. mi-a zis din nou. exprima-te si vei fi salvat. iubeste si te vei elibera. i-am ras in fata dar nu a reactionat. mi-a zambit. ai uitat. ai uitat cum era a zis. dar nu e prea tarziu. cuvintele.sentimentele.elibereaza-te.salveaza-te. traieste. repeta.repeta.repeta.

ca o mantra imi sunau in cap. trecutul. trecutul trebuia sa fie cheia. greselile. alegerile. regretele.
nu mai credeam in mine de mult. e greu sa asculti din nou. dar iar mi-a vorbit si m-a tinut de mana. si mi-a zis ca trebuie sa pot.ca pot.

vedeam cum clepsidra se scurge.cum nisipurile din jurul meu sunt din ce in ce mai aproape de a ma sufoca. cum ea imi zicea sa cred.cum muream. cum ma luptam. cum pierdeam. i-am zis ca e prea tarziu. nu mai e nimik aici. sunt deja mort. i-am dat drumul la mana si am inceput sa rad de ea. i-am zis ca e copilaros sa creada,i-am zis sa plece cat mai poate.

apoi s-a auzit sunetul de final. si tot nisipul a navalit peste mine.pentru o ultima data. am tras aer in piept.am expirat. am repetat. m-am uitat sa ii mai vad odata parul,zambetul,ochii. sa ii vad bluza neagra in timp ce se departeaza si scapa. si numai acest gand m-a bucurat si ceva a inceput sa se miste din nou in mine. o lumina in abis.nimic. dar totusi era un sentiment..

apoi am vazut-o langa mine. i-am zis ca e proasta.am tipat la ea. dar ea se uita la mine si ma tinea strans de mana. nici nu imi dadusem seama. nisipurile cadeau acum peste noi si incepusera sa ii acopere gura. murea. murea odata cu mine.

si pe cand nu mai puteam respira deloc. pe cand nu ma vedeam nimic. pe cand nu mai auzeam nimic. m-am gandit. m-am gandit ca nu e prea tarziu. pentru mine. pentru ea....

No comments: