Thursday, May 24, 2007

jurnalul unei amnezii .


ziua 1. dimineata.

m-am trezit azi si pentru o secunda poate, nu mi-am amintit nimik despre mine.de fapt a fost mai mult decat atat, era ca si cum nu am fost nimeni. sau poate altcineva. apoi toate amintirile mi-au aparut si sunt iar eu,sunt R.numai ca am un sentiment ca totul e un fals,ca si cum nu sunt cu adevarat R.pentru ca daca sunt R, atunci cine a fost acolo in locul meu cand m-am trezit? sau cine este acum in locul meu,daca nu sunt eu R? sau poate ca eu si R suntem una si aceeasi persoana.insa asta nu imi explica de ce nu ma simt ca fiind R,desi toate amintirile si simturile imi zic ca sunt R.

ziua 1. un pic mai tarziu.

mi-am facut baie si am avut un moment ciudat in fata oglinzii. m-am recunoscut. aceeasi fata,
acelasi nas un pic prea mare, acelasi par lung si un pic cret,aceeasi privire. totusi cand m-am uitat mai adanc in ochii mei[sau a celui din oglinda de fapt] am simtit ca altcineva ma priveste din ei. ca si cum as fi prins in spatele acestui strain.dar am cotrol total asupra corpului si pot face ce vreau. poate ca am pierdut controlul sau sunt pe cale sa il pierd si cand il voi pierde unde voi disparea ma intreb.

acum plec la munca, poate ca totul e o impresie de dimineata ...

ziua 1. seara.

la munca totul a fost cum trebuie.nimeni nu a sesizat nici o diferenta nimeni nu era mirat ca am aparut acolo in afara de mine. eu eram mirat ca nimeni nu ma intreaba cine sunt,apoi mi-am dat seama ca arat la fel ca inainte. ca R.dar ma si purtam ca el insa ca un automatism, nu stiu sa ma port ca mine pentru ca nu stiu cum ma purtam[ sau daca sunt altcineva de fapt] si purtarea lui R imi este naturala cumva. si oricum e util sa pot face ce facea si el. pe la finalul zilei mi-am dat seama ca daca asta faceam si ieri inseamna ca si ieri eram tot R. prin extensie cred ca am fost R intotdeauna deci sunt R. nu sunt altcineva, sunt R! imiplace asta si adeavarul e ca ma
simt ciudat sa vorbesc despre mine la persoana a 3-a. insa ma roade ca sunt ca un strain pentru mine insumi...

ziua 2.

m-am trezit si toata ziua de ieri pare departe. ce ciudat sa te simti ca si cum nu ai fi aceasta persoan unica si ireproductibila. ma simt bine acum. e bine sa fiu eu. azi ma intalnesc cu F. nu ne-am mai vazut de o saptamana pentru ca a fost la parintii ei, sper ca nu va observa nimik ciudat in comportamentul meu pentru ca asta nu prea mi-ar pica bine. stiu ca mi-e dor de ea pentru ca o iubesc. si cand iubesti pe cineva e normal sa iti fie dor de persoana aceea. insa chiar o
iubesc eu? adica eu, R, chiar o iubesc sau vreau sa cred asta pentru ca asa ar fi normal si asta imi amintesc de ieri sau din celelalte zile??? m-a sagetat idea ca de fapt doar ar trebui sa o iubesc pentru ca e langa mine cand am nevoie de ea si ma sustine si imi place de ea...dar asta nu e iubire de fapt. sau nu e neaparat iubire.iubire e ceva mult mai complex. si sigur mult mai...mai total.
eu o iubesc?? poate ca eu nu o iubesc dar R o iubeste cu adevarat asa ca ... se pare ca inca nu
sunt in regula. pentru ca incep sa pun sub semnul intrebarii ceea ce simt!ceea ce simt EU!! oricum, dupa ce o sa o vad totul va fi mai bine.

day 2. seara.

mi-a sarit in brate cand m-a vazut asa cum face tot timpul si pe urma ne-am sarutat. a fost ca intotdeauna si chiar o iubesc. ce intrebare idioata,mi-e rusine de mine ca am scris asa ceva. apoi ne-am plimbat si am mancat ceva si mi-a povestit tot ce a facut si mergem la munte in week-end. la final am intrebat-o daca ma iubeste[nu stiu de ce...]
"da! sigur ca te iubesc!"
"da?d C? pe cine iubesti?"
"pe tine! pe barbatul care esti! micile tale lucruri,si felul in care ma privesti!"
"deci daca te-as privi la fel, si as vorbi la fel si as avea celasi gesturi si as arata la fel m-ai iubi la fel ?? "
a facut o pauza apoi a zis :
"pai ..ai fi tu nu? nu asta esti tu?? hai nu mai vb prostii!"

asa ca uite, are dreptate. asta e raspunsul la intrebarea mea.

e ca vorba aia: daca mergi ca o rata.macai ca o rata.si zici ca esti o rata...atunci esti o rata.

deci nu pot fi decat o rata, aaa..nu pot fi decat R. deja mi-e dor de ea cred ca o sa ii dau un telefon..

day 3. seara.

a fost inca o zi frumoasa. si acum ma uitam la stele. nu imi amintesc sa fi facut asta mai demult pentru ca lui R nu ii placea sa faca asta...dar acum imi place.asta ma face mai putin R?si mai mult cine??

am citit o carte azi si scria acolo ca evolutia noastra personala ne-ar putea duce la o senzatie de instrainare daca se face prea brusc pentru ca nu ne mai recunoastem...dar asta nu se intampla aproape niciodata pentru ca totul se invata treptat. e ca si cum iti creste parul..nu iti da nici o
senzatie dar daca ti-ar creste deodata cu 10 cm ne-am speria nu? si ca zilele acelea cand simti ceva nou si te simti diferit de ce ai experimentat si zici ca nu te simti ca tine, dar esti tot tu! asa sunt si eu acum...sunt tot eu..sunt sigur ca...sunt tot eu!
poate ca in noaptea aceea am avut o revelatie si m-a facut mai bun, un pic diferit...pe mine m-a facut mai bun!! pe mine, eu. R.

am decis ca nu voi mai scrie in jurnal de acum incolo si voi cointinua sa imi traiesc viata mea...pentru ca imi place foarte mult unde sunt. poate ca sunt doar norocosul care isi bate un cui in picior.asa ca nu voi mai scrie.


day n - dupa mult timp.

am dat din greseala peste jurnal in timp ce adunam lucrurile pentru noua casa[ ma mut cu F. ]. acum am terminat de recitit si ma simt un pic cutremurat parca. aproape ca uitasem toate astea si mi-a lasat un sentiment foarte ciudat.

E ingrozitor sa nu stii cine esti.


[track radiohead - nobody does it better]

No comments: