Friday, January 5, 2007

despre...


pai..

ma gandeam la titlul blogului meu. poate cititorul meu se intreaba de unde vine. cred ca este timpul pentru o explicatie.

este in fapt doar o extindere a teoremei mele despre fereastra limitativa prin care se prives oamenii unii pe altii. acceptam deseori sa nu vedem decat ce vrem, doar o parte din oameni si sa nu cautam mai mult sa vedem ce este cu adevarat acolo. adanc ascuns sau deseori nici macar atat de adanc. acceptam o viziune 2D asupra celorlalte persoane. o viziune bidimensionala deci.

omul este insa o persoana 3D. avem atatea fatzete incat poate 3d nici macar nu e destul...si este poate imposibil sa cunosti pe cineva total intr-o viata. poate ca da. dar sigur poti cunoaste pe cineva foarte bine si foarte intim. foarte..tridimensional.

insa e normala frica de a fi descoperit. e normal sa nu stii daca ce se gaseste acolo. eul tau cand ramai in final singur cu tine in intunericul camerei tale. daca ce esti. va placea. sau este ceea ce persoana cauta...iti este frica ca ii vei speria pe toti. te infasori in zeci de imagini alternative si le oferi..pana cand?

pana cand te maturizezi. si ce implica asta. poate ca are o radacina comuna cu prietenia. si anume...acceptarea. acceptarea celuilalt. si acceptarea ta insuti.

intr-un fel. prietenia ne invatza sa acceptam. si acceptand invatam sa ne iubim. si astfel..ne maturizam...

ironic este ca prietenie ne invatza maturizarea. si maturizarea ne alunga cateodata prietenii..

rayne dixit : " maturizarea is...a bitch! "

No comments: